Home

U akciji "Ako imaš kunu viška" prikupljeno 13.064 kune

Tamburaši svojm svirkom "zaradili" 3.459 kuna

11.9.2017.

Udruga "Jak kao Jakov" i Udruga za promicanje hrvatske glazbe "Daj 5" organizirali su u subotu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana humanitarni glazbeni događaj "Ako imaš kunu viška". Sav prihod bio je namijenjen je djeci oboljeloj od malignih bolesti. Program je bio podijeljen u dva dijela, od 10 do 12 sati nastupili su tamburaški sastavi, koji su svojom svirkom privlačili posjetitelje i prikupljali novac, a poslijepodne je nastupila u Glazbenom paviljonu grupa Soulfingers.

-To je tradicionalna akcija, a pokrenula ju je Udruga "Daj 5" prije pet godina. Trebalo je nastupiti šest sastava, ali dva nisu došla. Dečki su imali neke probleme i nisu mogli doći. Nastupila su četiri benda i to Forte, Daj 5, Tonči i Jopa i Boemi. Poslijepodne od 18 sati predstavila se popularna grupa Soulfingers. Mogu reći da je akcija u potpunosti uspjela, kazao je jedan od organizatora Dubravko Željković iz Udruge "Daj 5".

Za vrijeme akcije bili su postavljeni štandovi na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a na kojima su volonteri Udruge Jak kao Jakov prodavali proizvode ove udruge. Poslijepodne je bila i ponuda jela i pića, a to je bila donacija donatora Udruge "Jak kao Jakov". Ukupno je u subotu prikupljeno 13.064 kuna, Tamburaši su prikupili 3.459 kuna, a ostalo je bio prihod na štandovima.