Home

U Karlovcu obilježen Svjetski dan beskućništva

Centar za beskućnike Karlovac organizirao druženje

10.10.2017.

Udruga Milosrđe i Centar za beskućnike Karlovac obilježili su danas Svjetski dan beskućnika druženjem korisnika, djelatnika i gostiju.

-Danas je Svjetski dan beskućništva, pa smo organizirali druženje korisnika s gostima, a sve u cilju da se naši korisnici malo opuste i razvesele. Predstavnici naše udruge su u Rijeci na nacionalnom susretu udruga, koje se bave beskućnicima. U Hrvatskoj je trinaest takvih organizacija, a na dvodnevnoj konferenciji bit će riječi o problemima s kojima se udruge susreću, kazao je djelatnik Centra za beskućnike Jurica Banić.

Banić je spomenuo i koji su najveći problemi Centra za beskućnike Karlovac.

-Financije su nam nikakve, financiramo se putem projekata. Nedostaje nam ljudi, koji nam trebaju za logistiku, za dokumentaciju, za pisanje projekata. Mi koji ovdje radimo jednostavno se ne stižemo s tim baviti, jer obavljamo tekuće poslove. Ono što nam nedostaje su socijalni radnici. Aplicirali smo dva projekta prema Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za socijalnog radnika, koji bi dolazio po potrebi kod nas, rekao je Jurica Banić.

Korisnici Centra za beskućnike odradili su berbe na plantažama i već su pripremili zimnicu. Svoje su proizvode ponudili i današnjim gostima. U Centru su trenutačno tri žene i šesnaest muškaraca, slobodno je još jedno mjesto, koje će biti popunjeno ovih dana, jer je najavljen jedan beskućnik.