Home

Zanimljive radionice u sklopu “Đačkih ljetnih dana“

U tijeku su radionice „Izviđačke tajne“ i „Svašta nešto“

10.8.2017.

U sklopu Đačkih ljetnih dana trenutno su u tijeku dvije radionice i to Edukativna radionica „Izviđačke tajne“ i Kreativna radionica „Svašta nešto“. Ivana Kučan, voditeljica trodnevne izviđačke radionice koja traje još danas, pobrojala je što su polaznici na njoj sve mogli naučiti.

-Djeci koja nisu izviđači prikazujemo kako se izrađuju izviđački čvorovi, pokazujemo im signalizaciju, slaganje šatora, te ih učimo izviđačke pjesme i igre, istaknula je Kučan.

Četverodnevna  kreativna radionica „Svašta nešto“  završava sutra, a što sve na njoj radi 15 polaznika, više je rekla voditeljica Gabrijela Vine.

-Radionica „Svašta nešto“ je jedan klasičan oblik kreativne radionice gdje smo radili u kombiniranoj tehnici. Tehnikom fototransfera  prebacivali smo fotografije koje su polaznici sami napravili na dječjem odjelu. Istom tehnikom napravili smo i podloške za neki napitak koji vole konzumirati dok čitaju svoje lektire. Znači, radili smo svašta. I fotkali smo, bojali, tufkali i patinirat ćemo i lakirati i na kraju ćemo stavljati kopčice na ove naše drvene podloge tako da će to biti slike koje će krasiti njihove sobe, kazala je Vine.

Inače, u sklopu Đačkih ljetnih dana preostale su još Likovno-kreativna radionica „Ljeto“ (od 16. do 19. kolovoza) koju će voditi Dubravka Vaštuka, zatim radionica „Druženje s ULAKovcima (od 22. kolovoza do 25. kolovoza) pod vodstvom Miše Pakšija, a u subotu 12. kolovoza nastavlja se GO-igra koja nas uči razmišljati, a koju vodi Vladimir Ribičić.