Home

Glavni odbor SDP-a raspustio karlovačku organizaciju

Dario Janković: Bit će imenovan povjerenik koji će napraviti reevidenciju članstva

24.7.2017.

Glavni odbor SDP na jučerašnjoj sjednici je raspustio  raspustio karlovačku organizaciju SDP-a. Pored karlovačkog, raspušten je i SDP Gradske četvrti Novi Zagreb – istok zbog koaliranja s Milanom Bandićem. U posljednjih desetak godina, ovo je treći put da se raspušta karlovčki SDP, kaže županijski predsjednik ove stranke Damir Mateljan i dodaje.

-Pokazalo se da samo raspuštanje organizacije  nije doprinijelo konsolidaciji stranke. Sada kada su završili parlamentarni i unutarstranački izbori nužno je da grad Karlovac dobije relevantnu oporbu. Uvjeren sam da će uz angažman vrha  stranke biti formirana organizacija kakvu grad Karlovac i zaslužuje.

Mateljan ističe da je u svojim „najboljim danima“ karlovački SDP brojio preko  600 članova, a o trenutnom stanju kaže.

-To se svelo na nekih 200 članova, a na zadnjim parlamentarnim izborima ispostavilo se da je aktivno stotinjak članova, pa čak i manje. Nije bitno po meni koliko će se ljudi masovno učlanjivati u stranku, jer od kvantitete uvijek bitnija kvaliteta. Zato je jako bitno da se sam predsjednik i predsjedništvo u novo formiranje ogranka u Karlovcu kako bismo dobili ljude koji su motivirani da budu članovi SDP-a te da se bore za bolji život građana.

I predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u karlovačkom Gradskom vijeću Dario Janković komentirao je novonastalu situaciju.

-Bit će imenovan povjerenik koji će u roku od daljnjih 60 dana napraviti reevidenciju članstva i omogućiti nove izbore za sva tijela stranke, od predsjednika gradskog odbora do svih ostalih tijela koje stranka treba imati. Što se tiče rada u Vijeću, vijećnici i dalje ostaju kao vijećnici SDP-a i nastupaju kao Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Karlovca, rekao nam je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u karlovačkom Gradskom vijeću Dario Janković.