Home

HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić posjetio Ogulin

Obilazak Ivanine kuće bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin

20.4.2017.

Kandidat HDZ-a za župana Karlovačke županije Damir Jelić i kandidatkinje za zamjenice župana Vesna Hajsan Dolinar i Martina Furdek Hajdin posjetili su danas Ivaninu kuću bajke u Ogulinu. Priključio im se pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković. Goste je dočekala voditeljica projekta Ivanina kuća bajke Ankica Puškarić, koja je istaknula da su od prosinca 2013. godine, kada su počeli s radom, imali do danas oko šezdeset tisuća posjetitelja. Uz razgledavanje Ivanine kuće bajke, gosti su se prisjetili svih djela Ivane Brlić Mažuranić. Puškarić je istaknula da redovno uvode novosti, kako bi ponuda bila što atraktivnija

-U Ivaninoj kući bajke trudimo se biti svježi i aktivni. Na mjesečnoj bazi radimo s novim sadržajima, uz stalni sadržaj, stalnu izložbu i šesnaest kreativnih radionica. Našim posjetiteljima u kostimima iz vremena u kojem je živjela Ivana Brlić Mažuranić želimo predstaviti njena djela. Svi koji dođu u Ivaninu kuću bajke, moraju otići bogatiji za nova saznanja o našoj najslavnijoj spisateljici, koja je rođena upravo ovdje, u Ogulinu, kazala je Ankica Puškarić.  

Pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković, posebno je vezan uz Ivaninu kuću bajke, jer je bio u projektnom timu, koji je radio na realizaciji ovog projekta.

-Ovo je jedna priča koja je u kontinuitetu, koja se sustavno mijenja. Znači, svaki put kad netko dođe ovdje vidi promjene, vidi poboljšanje. Nalazimo se unutar Frankopanskog kaštela, zaštićenog kulturnog dobra republike Hrvatske i cijela ova priča stvorila je jednu dozu mističnosti. Mislim da smo na dobrom putu i da se mora raditi na daljnjoj razradi, rekao je Trupković.  

Kandidat HDZ-a za župana Karlovačke županije Damir Jelić s oduševljenjem je obišao Ivaninu kuću bajke.

-Ovaj prostor je na čast svim Ogulinkama i Ogulincima, jer priča jednu priču, ne priču iz davnina, nego priču koja je zapravo priča za budućnost. Grad Ogulin čvrsto drži ovaj projekt, dobar je omjer ovdje postignut. Jedna trećina naslonjena je na gradski proračun, a za dvije trećine zahvala je ljudima, koji ovdje rade, jer je to pitanje njihove invencije, tako da tjera i njih da budu aktivni, istaknuo je Jelić.

Nakon razgledavanja Ivanine kuće bajke gosti su posjetili Zavičajni muzej Ogulin kroz koji ih je provela ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Nikolina Luketić Delija.