Home

Ivanu Vukoviću drugi mandat na čelu županijskog SDP-a

Unutarstranački izbori u SDP-u Karlovačke županije

2.7.2018.

Članovi SDP-a Karlovačke županije u subotu su birali novo vodstvo. Ivan Vuković iz Ogulina i Zoran Ivšić iz Slunja bili su kandidati za predsjednika. Dobivši 198 glasova Vuković je u još jednom mandatu predsjednik SDP-a,  dok je njegov protukandidat dobio 60 glasova.

Izbori su provedeni po načelu „jedan član jedan glas“, a iz dobivenih glasova obojice kandidata evidentno je da je odaziv bio vrlo mali. Komentirajući izbore Ivan Vuković izrazio je nezadovoljstvo odazivom.

- Nisam zadovoljan odazivom. Odaziv je ispod svake razine i to je preslika stanja u SDP-u ne samo u Karlovačkoj razini, nego i na razini države. Trenutačno bjesni rat „svi protiv svih“. Nije baš nešto čime bi se mogli ponositi, a upravo radi toga sam se ponovo kandidirao, jer mislim da mi koji smo tu duže vrijeme možemo pokrenuti nove integracijske cikluse, možemo ponovo okupiti ekipu, naglasio je Vuković.

Budući da je ocijenio da je stanje u SDP-u na županijskoj razini posljedica trenutačnog stanja u SDP-u na državnoj razini, mišljenja je da ova situacija treba što prije završiti.

- Taj rat mora završiti, a može završiti samo na jedan fer i statutarno prihvatljiv način, ili se moraju raspisati izvanredni izbori za predsjednika stranke, Glavni odbor i Predsjedništvo ili će nas ova kriza raskoliti do kraja. Jedini je izlaz u izvanrednim izborima, koje treba organizirati što prije, naravno poštujući Statut i statutarne odredbe, a ne vršeći pritisak putem medija i dopisivanja, zaključuje predsjednik SDP-a Karlovačke županije.

Ivan Vuković postavio si je zadatak da konsolidira stranku na županijskoj razini i to prije svega kroz rad po manjim organizacijama.

- Ovo mi je drugi mandat za predsjednika Županijske organizacije, imam iskustva iz prvog mandata kad smo dobro surađivali i kad smo ostvarili fantastične rezultate. Imali smo i gradonačelnika Karlovca i mislim da socijaldemokracija u Karlovačkoj županiji ima potencijal. Zadnjih tri, četiri godine svjedočili smo nečem što bi se moglo nazvati nerad, jednostavnim zanemarivanjem terena. Mi imamo organizacije po općinama i gradovima, ne samo u Zagrebu i Karlovcu. Znači trebamo se posvetiti općinama i gradovima i trebamo probuditi socijaldemokratski duh, rekao je u zaključku Ivan Vuković.