Home

Ozaljski SDP-ovci nezadovoljni proračunom

Otvoreno pismo ozaljskog SDP-a gradonačelnici Gordani Lipšinić

11.12.2017.

Na 5.sjednici Gradskog vijeća Grada Ozlja održanoj 5.prosinca 2017.godine donesen je novi Proračun za 2018.godinu s projekcijama za 2019. i 2020.godinu. Povodom novog Proračuna ozaljski SDP upućuje otvoreno pismo gradonačelnici Gordani Lipšinić.

„Poštovana gradonačelnice,

proučavajući, odnosno analizirajući Proračun za 2018.godinu više ne možemo reći da se radi o popisu lijepih želja, a kamoli da se radi o tzv. Izbornom proračunu. Ovaj proračun, za koji ste dobili podršku u Gradskom vijeću, je poražavajuć, očekivajući i nerazvojan.

Proračun je poražavajuć jer priznajate poraz. Daljnjim nefinanciranjem Krabata, Trabanta i Gradskih vrtova priznajete poraz. Vaši projekti od „iznimne važnosti za Ozalj“ nisu zažiivili. Međutim, bilo bi to sve čak i u redu; projekti su bili, nisu se „primili“, kupljena je zemlja ali ljudi nisu sadili povrće. No, što je s novcem uloženim u te projekte? Jesmo li taj novac mogli uložiti u nešto korisnije?

Proračun je nerazvojan je jer u njemu nema „sitnih malih kotačića“ koji bi pokrenuli stvari s mrtve točke. U izbornoj kampanji, kopirali ste obećanje liste Ozbiljno i neozbiljno obećali poduzetnički inkubator od kojega ništa, čak ni u 2020. godini. Ozaljske udruge i ozaljski sport morat će se zadovoljti sa istim iznosima na računu.

 Proračun je očekivajući jer smo to sve već vidjeli. Vrtić, Zona Lug, reciklažno dvorište...sve se to ponavlja. I vaša objašnjenja i floskule – „dokumentacija je spremna“, „natječaj je gotov“, „sve ide po prioritetima“ i slično. Sve je to očekivano. Očekivano je i da ćete nogostupe od iznimne važnosti za Ozalj, one u Jaškovu i Podbrežju, obećati tek za 2020.godinu.

Ponovno otvarate Pučko otvoreno učilište. Gradu Ozlju stavljate na teret novih 150 000kn samo za hladni pogon, samo za plaće,doprinose i naknade radnicima.  Je li otvaranje gradskih tvrtki Vaše rješenje za bolji Ozalj, dok je učenje engleskog jezika u vrtiću nadstandard?

Poštovana gradonačelnice, s ovakvim proračunom, postali ste gradonačelnica Grada bez vizije.“

 

Dino Šekerović

predsjednik ozaljskog SDP-a