Home

Petračić smatra da HDZ treba evoluirati – u oporbi

Hobotnica postoji i u poslovnom dijelu, neke tvrtke rade više od drugih, kaže Petračić

19.5.2017.

Davor Petračić, kandidat za gradonačelnika Karlovca Nezavisne liste „Naš Karlovac“ , kojeg podržava i SDP nakon nedjeljnih izbora očekuje drugi krug izbora za gradonačelnika. Očekuje da će biti u drugom krugu te da će biti izabran za gradonačelnika, rekao je danas na završnoj konferenciji za  novinare.

Petračić također predviđa na niti jedna stranka ili lista neće imati većinu u karlovačkom gradskom vijeću. To vidi kao dodatnu kvalitetu za rad u vijeću, gdje će sve stranke morati dokazati svoju demokratičnost.

Davor Petračić je poručio da kreće i u obračun s karlovačkom političkom hobotnicom, koju smatra glavnom smetnjom razvoju Karlovca.

- Hobotnica je jedno preneseno značenje za politiku koja se bavi sama sobom,  a ne bavi se svojom  osnovnom djelatnošću, a to je da stvori bolje uvjete za život i rad u gradu Karlovcu, nego se samo radi o vlastitoj koristi. Vrsta hobotnice ima isto kao što hobotnica ima krakova, a pored zapošljavanja o kojem ste čitali, koja je razvijena već 20-ak godina,  praktički postoji i ona hobotnica koja se odnosi na poslovni dio, postoji dio balona u kojem određene tvrtke rade više i intenzivnije nego one ostale i a taj način su nelojalna konkurencija ostalima, rekao je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Kazao je da su rezultati te hobotnice da se u Karlovcu živi lošije nego što bi trebalo, jer stoje projekti koji bi mogli pomoći da grad ide naprijed. Posljedica su i visoke režije, jer gradske tvrtke previše naplaćuju svoje troškove. Smatra da bi se sredstva koja Vodovod i kanalizacija i Čistoća uplaćuju Inkasatoru mogla pametnije iskoristiti. Spomenuo je da se zbog toga ne istražuje niti kriminal u knjižnici i MO Gradac.  

- Sazrjelo je vrijeme da se situacija u ovom gradu stubokom promijeni da počnemo stvarati dobru i pozitivnu klimu za razvoj grada Karlovca i za bolji standard građana grada Karlovca. Mislim da je idealni trenutak da HDZ evoluira iz jedne stranke koja ne priznaje tuđa mišljenja u jednu demokratsku stranku, a to može napraviti samo na taj način ako ode u oporbu i u toj oporbi se izgradi u jednu pravu demokratsku stranku, jer dok ne padneš nećeš postati bolji, poručio je na kraju Davor Petračić.