Home

SDP i laburisti predstavili program za Karlovac

Nude smanjenje gradskih nameta, više novca za stipendije i socijalu

18.5.2017.

Smanjiti gradske namete, prirez s 14 na 10 posto, a porez na potrošnju u ugostiteljstvu s tri na jedan posto, povećati izdvajanja za gradski socijalni program, kao i broj stipendiranih studenata i učenika, racionalizirati gradsku upravu, te osnivanje holdinga komunalnih gradskih poduzeća, dio su programa kojeg Karlovčanima nude kandidati za gradsko vijeće sa zajedničke liste SDP-a i Hrvatskih laburista – Stranke rada.  Program su predstavili nositelj liste Dubravko Golubić ispred SDP-a, te laburistica Snježana Kirinić.   Golubić se osvrnuo i na trenutačno stanje u Karlovcu.

- Imamo grad kojeg napuštaju mladi, odlaze za poslom u Zagreb, Rijeku, inozemstvo… Imamo grad koji nakon svake malo jače kiše se bori s poplavama i oborinskim vodama. Imamo grda u kojem je grijanje i sve ostale komunalne sluge među najskupljima u državi. Imamo grad u kojem je jedno gradsko poduzeće otišlo u stečaj. Grad u kojem svake godine dio djece ostane neupisan u vrtiće, grad u kojem je vrhunski sport skoro zamro, grad bez kina, grad u kojem je povijesna jezgra devastirana umjesto da je turistička atrakcija, rekao je između ostalog nositelj koalicijske liste SDP-Hrvatski laburisti.

Neke od spomenutih mjera iz programa, kako je najavio Golubić, planiraju provesti  već u prvoj godini mandata. Snježana Kirinić, članica Hrvatskih laburista, također je ukazala na neke od problema u gradu.

- Građanima grada Karlovca je ipak potrebniji od svega posao. Posao u kojem im neće trebati plava stranačka knjižica ili rodjaci, kumovi, stričevi… Nedavno smo imali prilike čitati o karlovačkoj hobotnici u kojoj je vrlo jasno dočarana slika, kako izgleda situacija po pitanju zapošljavanja u Karlovcu. Možda najgore što se događa je masovni odlazak mladih i visokoobrazovanih, a što lokalna i nacionalna vlast koristi da se pohvali kako je nezaposlenost u Hrvatskoj svedena na minimum. Hvaleći se svojom sramotom, oni najviše govore o sebi, rekla je Kirinić te je na kraju poručila - Pozivamo građane da obavezno izađu na izbore 21. svibnja i odaberu listu broj 11, nemojte da drugi ljudi biraju umjesto vas.

Poziv građanima da izađu na izbore uputio je Dubravko Golubić koji je pozvao Karlovčane da izaberu promjene.

- Ako želite promijeniti sadašnje stanje, ovo stanje letargije koje traje već 12 godina u našem gradu,  izađite u nedjelju 21. svibnja i glasajte za našu listu, listu broj 11. Nemojte dozvoliti da se ovakvo stanje kakvo smo imali zadnja tri mandata HDZ-ove vlasti nastavi i dalje. Nemojte misliti ako se mijenja gradonačelnik da će se nešto bitno promijeniti. To je u biti ista garnitura koja je i do sad  vladala u gradu Karlovcu, dodao je Golubić.