Home

SDP očekuje do 12 mandata u županiji i većinu u skupštini

Ivan Vuković borit će se za više novca u županijskom proračunu

19.5.2017.

- Uvjereni smo da će građani Karlovačke županije izabrati upravo one kandidate koje je predloži SDP Karlovačke županije u suradnji sa svojim koalicijskim partnerima , zavisno od jedinice lokalne samouprave gdje ih podržavamo, od Ribnika do Slunja, od Cetingrada do Ogulina svi naši kandidati, uvjereni smo su najbolja alternativa trenutnoj vlasti, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije SDP-a Damir Mateljan.

SDP-ovci, kako se moglo čuti, očekuju da će u županijskoj skupštini osvojiti 10 do 12 mandata te da će sa SDP-u sklonim strankama imati većinu.

Poruku biračima na konferenciji su uputili i kandidat za župana Ivan Vuković  iz SDP-a, njegov stranački kolega Josip Benčić, kandidat za zamjenika župana te Zdenko Močnik iz HSS-a, također kandidat za istu dužnost.

Ivan Vuković najavio je da će se kao župan boriti za povećanje sredstava u županijskom proračunu.

- Mi želimo da županija ima svoja originalna sredstva iz kojih se mogu pokretati određeni projekti , jer ako je na raspolaganju 20, 30 milijuna kuna što ostane s tim se ne može raditi ništa i kao župan možete uživati u hladovini. Moja je namjera da to promijenim i da se borim za novce koje bi županija trebala imati na svom računu. To je namjera svih župana u Hrvatskoj, ali nitko to još nije uspio čisto iz konformizma funkcije na kojoj se nalazi. Mi ćemo to promijeniti, kazao je Vuković.

Govoreći o politici zapošljavanja Josip Benčić, je napomenuo, da treba stvoriti uvjete za razvoj poduzetništva.

- Kandidat Damir Jelić obećava kule, vile, zaposlit će 1.500, 1.600 ljudi. Neće on nikoga zaposliti. Župan nije poduzetnik. Da je župan poduzetnik onda bi on bio industrijalac i radio bi u svom privatnom biznisu. Župani su ti koji samo stvaraju uvjete da netko dođe, ostane u ovom Karlovcu i omogući nama, našoj djeci da nikuda ne idu, znači kroz politiku zapošljavanja, sigurno ćemo popraviti demografsku sliku, kazao je Benčić, te dodao da iako je zona u Logorištu gotovo popunjena sadašnja vlast nije riješila prometni pristup zoni.

Poljoprivrednik Zdenko Močnik, govorio je o tom resoru, naglasivši i ovom prilikom da poljoprivreda može biti jedan od čimbenika da mladi ostaju u županiji.

- Kao proizvođač se zadnjih 25 godina suočavam s tim da u županiji nisam nikad našao nekoga tko bi rekao: „Evo, poljoprivrednici mi ćemo vas povest“. Ako postanem dožupan, ja ću sigurno biti institucija koja će bit na poveznici Zagreb – OPG koji ima želju i ideju da se razvija, poručio je Močnik.  

I danas su kandidati SDP-a i HSS-a pozvali građane da u što većem broju izađu na izbore.