Home

Županijski HDZ o aktualnim temama

Sjednici prisustvovali i ministri Kuščević, Murganić i Medved

3.7.2018.

U "Poslovno kulturnom centru Draganić" u Draganiću održana je 27. sjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije.

Sjednici uz konstruktivna pitanja i raspravu uz članove Županijskog odbora, predsjednike Općinskih i Gradskih organizacija, gradonačelnike i načelnike prisustvovali su i politički tajnik HDZ-a s nacionalne razine i ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar Kuščević u uvodnom je dijelu istaknuo kako su rezultati Vlade vidljivi; rast BDP-a, rast zaposlenosti, odlična turistička sezona, rasterećenje gospodarstva što se ujedno reflektiralo na najveću potrošnju, milijardu i pol kuna je dano jedinicama lokalne samouprave.

Prisutnima se obratila i ministrica Nada Murganić koja je kazala kako je Županijska organizacija HDZ-a Karlovačke županije jedna od boljih, kompaktnih i dobro uređenih organizacija na što je iznimno ponosna.

-Vjerujem u našu bazu i potrebna nam je sinergija za kvalitetno funkcioniranje kako bi svaki kutak naše zemlje napredovao, zaključila je Murganić.

Ministar branitelja  Tomo Medved zahvalio je Vladi na donošenju jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima za koje je ove godine osigurano 400 milijuna kuna, dok će iduće godine ta svota iznositi 700 milijuna kuna kako bi se konačno riješio materijalni status branitelja, a oni su najzaslužniji za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

O organiziranom hodočašću Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije u Međugorje koje je planirano za mjesec studeni sve prisutne je upoznao glavni tajnik HDZ-a Karlovačke županije Darko Bebić kao i o aktivnostima koje su u tijeku te o radu Općinskih i Gradskih organizacija. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić izvijestio je o radu Županije te o realizaciji projekata 407 za 047 županiju.