Home

Zvonimir Radečić novi predsjednik karlovačkog HSU-a

Održana redovna izborna skupština karlovačke gradske organizacije HSU-a

11.10.2017.

Zvonimir Radečić novi je predsjednik karlovačke gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. Na redovnoj izbornoj skupštini za dvoje potpredsjednika izabrani su Marija Stubljar i Mijo Laić. Zahvaljujući na izboru Radečić je istaknuo da organizaciju  preuzima u dosta delikatnom trenutku, a prva stvar koju će morati učiniti bit će stabilizacija broja članova. Evo koje je još zadatke pred sebe stavio Radečić.

-Svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, koji su na granici dozvoljenog članstva, morat ćemo pomoći, a ne ići linijom da se oni gase. Treba sve poduzeti da se stranka financijski stabilizira jer je sad u vrlo lošem stanju budući nemamo prihoda, a kroz članstvo bi mogli nešto popraviti. Preko našeg gradskog vijećnika Dubravka Delića tražit ćemo da se realizira sve ono što smo definirali našim programom. I kao posljednje preko našeg novoizabranog gradskog odbora tražit ćemo da se ostvari sve ono što je nasušna potreba nas, umirovljenika, istaknuo je Radečić.

Također su  izabrani i članovi Gradskog i Nadzornog odbora stranke. Inače, na redovnoj izbornoj skupštini karlovačke  gradske organizacije HSU-a izaslanici su prihvatili izvješće o radu kojeg je podnijela dosadašnja predsjednica Nada Eleta. Skup su još pozdravili i gradski vijećnik ove stanke Dubravko Delić te predsjednik županijskog HSU-a  Josip Sviličić. U raspravi je dominiralo nekoliko tema, među kojima su bile one o današnjem položaju umirovljenika, razjedinjenosti umirovljeničkih političkih stranaka, pomlađivanju članstva, smještaju u domove umirovljenika i još nekim temama. Dodajmo ovome, da će karlovački HSU iduće godine proslaviti 15-tu obljetnicu postojanja.