Home

Karlovački teniski veteranski reprezentativci uspješni na turniru u Bolu

Dinko Gudelj prvi, Dario Smojver drugi

13.11.2017.

Najbolji hrvatski veterani i reprezentativci Karlovčani Dinko Gudelj i Dario Smojver nastupili su na na turniru "12th International Adidas Bol Seniors Open" turniru u organizaciji Bluesun Hotela i Patricio Travel  turističke agencije.

Na vrlo jakom ITF turniru druge kategorije Karlovčani su bili vrlo uspješni. Dinko Gudelj nakon dvije pobjede u finalu je sa 6:2 6:3 bio bolji od odličnog Nijemca Svena Kurandta. Prije toga najbolji karlovački veteran i nekadašnji broj 1. službene svjetske ITF rang liste, 2013. Godina, bio je sa 6:2 6:0 bolji od Mađara Laszla Csabe, te sa 6:3 6:2 od Rumunja Olivera Radulescua.

-Mislim da sam dobro odigrao ovaj turnir u sezoni u kojoj zbog poslovnih obveza nisam imao previše turnira pa je za povratak u svjetski vrh važna svaka pobjeda i svaki osvojeni turnir. U planu je do kraja sezone odigrati još vrlo jaki turnir prve kategorije u Budimpešti, a onda ćemo Smojver i ja krenuti sa pripremam za slijedeću sezonu za koju ako ne bude povreda puno očekujem povratak među pet najboljih na svijetu, istaknuo je Gudelj koji je trenutno 28. na rang listi najboljih tenisača u kategoriji + 45,  uz ovogodišnji omjer od 12 pobjeda i 4 poraza.

Inače ukupno u veteranskoj međunarodnoj karijeri do sada je Gudelj upisao čak 179 pobjeda uz 53 poraza. Uz to ove godine nije imao niti jedan poraz u njemačkoj Bundesligi u kojoj se natječe u kategoriji +40.

-Sigurno je da su veterani iz drugih zemalja svijeta koji su orijentirani i koncentrirani samo na tenis i bez poslovnih obveza, te koji u jednoj natjecateljskoj godini odigraju i po 20 turnira u znatnoj prednosti u odnosu na mene i mog sparing partnera Smojvera, mi igramo najviše do devet turnira godišnje. Mi si jednostavno ne smijemo dozvoliti da odigramo loš turnir, a to nije lako iz puno razloga. Naime, sve više je sve boljih igrača i bivših Davis cup reprezentativaca koji se ponovno natječu. Uz to i žrijeb vam nije uvijek naklonjen, a i na većinu turnira moramo putovati daleko preko granice naše domovine. Sve to iziskuje puno vremena, odricanja i novaca jer samo na najvećim turnirima kao što je bio ovaj na Bolu dobiju se vrijedne novčane nagrade i besplatan smještaj, završio je Dinko Gudelj.

Manje razloga za zadovoljstvo imao je njegov prijatelj Dario Smojver koji se natječe u +50 kategoriji. Nekada 32. igrač sa ITF rang liste ove godine nije briljirao, igrao je premalo turnira i to se osjetilo ne samo na njegovoj igri već i na trenutnom rankingu 112. Smojver je najprije sa 6:0 6:3 nadigrao Iku Bebića iz Njemačke, a potom sa 6:0 6:2 Srbina Miodraga Babovića. U finalu je bolji od njega sa 6:4 6:4 bio bolji Nijemac Volker Marzenell nekada 19. igrač ITF rang liste.

- Ovo je sezona u kojoj unatoč dva finala nisam uspio osvojiti niti jedan turnir i nisam baš blistao, te je svakako neću pamtiti po najboljem. Uz sve to i natjecateljska forma bila je vrlo promjenjiva. Očito su duga poslovna izbivanja ostavila traga na fizičkoj pripremi i samoj igri. Ništa, idemo dalje. Treba se dobro pripremiti preko zime i pokušati slijedeću sezonu odigrati na boljoj razini. Mislim da sam propustio šansu osvojiti turnir na Bolu u mjestu na kojem sam 1998. po prvi puta postao svjetski prvak kod novinara, rekao je veteranski prvak Hrvatske Dario Smojver koji u ovoj sezoni ima 11 pobjeda i 7 poraza, a do sada je ukupno sakupio 84 pobjede i 47 poraza.