Home

Rukometni klub Škola rukometa Karlovac na ljetnim pripremama u Selcu

Mali rukometaši bruse formu u Hostelu Karlovac

11.7.2018.

Već 18 godina za redom mladi rukometaši i rukometašice bruse svoje talente u Školi rukometa koje je osmislio i vodi vrijedni Miloš Đanković. Gotovo da nema današnjih seniora i seniorki koji svoje mladenačke rukometne korake nisu nadograđivali u popularnom karlovačkom hostelu u Selcu. To je jednostavno nezamislivo. Tako će i ove godine u dva tjedna Školu rukometa pohoditi preko 130 učesnika koje rade po posebnom programu dva do tri puta dnevno. Uz sportske sadržaje svakako idu i oni zabavni kao što su Igre bez granica , škola plivanja, izlet brodom i ostalo. Igra se mini i klasični rukomet. U prvom tjednu prevladavaju djevojčice, a za sve polaznike uz već tradicionalno gostoprimstvo djelatnika hostela da bi sve proteklo u najboljem redu brinu se čak dvanaest trenera, dvojica logističara i fizioterapeutkinja.

-Ovdje dolazimo godinama i uigrana smo ekipa tako da se slobodno može reći da radimo kao švicarski sat. Mi smo ovdje kao kod kuće, ali moram naglasiti da su nas promjene u objektu i izvan njega posebno ugodno iznenadili. Mislim da naši mali sportaši i sportašice rijetko gdje mogu imati ovakve uvjete, hranu i smještaj. Siguran sam da će im ovaj kamp ostati duboko u sjećanju za cijeli život, mišljenja je Ivan Rukavina, jedan od dvojice logističara.

-Jako sam zadovoljan odazivom mladih sportaša i njihovom željom da napreduju u svom igračkom razvoju. Ovaj puta pripremili smo poseban program prilagođen njihovim parametrima i uzrastu. Program je čak verificiran i izrađen u suradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu i Hrvatskim rukometnim savezom. Isto tako izuzetno nam je drago što smo zahvaljujući gradu Karlovcu i posebno zamjenici gradonačelnika gospođi Andreji Navijalić ovoga puta omogućili dolazak čak dvanaestoro izuzetno talentiranih mladih rukometnih nada koje bez potpore Grada ne bi bile u mogućnosti biti tu. A što se tiče samog Hostela u Karlovcu imam samo riječi hvale. Promjene su vidljive na svakom mjestu na naše veliko zadovoljstvo, rekao je tvorac Škole rukometa nekada i sam izvrstan vratar Miloš Đanković.

Ovih dana tako Hostel Karlovac odiše mladošću, sportom i zabavom. A tako će biti sve do kraja rujna jer su svi kapaciteti skoro u potpunosti popunjeni. Zadovoljan je i direktor Hostela Dario Smojver.

-Obećao sam da ćemo napraviti sve da karlovačka djeca i Karlovčani imaju pun komfor u svome omiljenom mjestu na moru i dođu u što većem broju kao što su tu i ranije činili. Želimo da nas žitelji naše Županije konstantno posjećuju bilo da se radi o jednokratnim ili višednevnim posjetima. Sigurno ćemo sa našim vlasnikom Gradom Karlovcem i ubuduće razvijati nove projekte i ideje, te bi i dalje voljeli ostati morska ljubav Karlovčana, rekao je Smojver.