Home

U sklopu gimnastičkog kampa u Hostelu "Karlovac" u Selcu održana akademija

Vrhunska organizacija gimnastičkog kampa u Selcu

11.8.2017.

Gimnastički klub "Sokol" iz Karlovca organizirao je sinoć u dvorani pod šatorom na igralištu Hostela "Karlovac" u Selcu gimnastičku akademiju u sklopu tradicionalnog međunarodnog gimnastičkog kampa. Nastupili su gimnastičari i gimnastičarke iz Hrvatske i Slovenije, koji su sudjelovali u drugom turnusu kampa. Na početku akademije prisutnima su se obratili predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić i direktor Hostela "Karlovac" Dario Smojver. Gimnastičari i gimnastičarke svojim vježbama oduševili su brojnu publiku. Jedan od pokretača kampa Željko Šančić zadovoljan je ovogodišnjim pripremama gimnastičara i gimnastičarki u Selcu.

-Moram reći da smo zadovoljni i u smislu broja sudionika i u smislu kvalitete rada u kampu. Kamp je podijeljen u dva turnusa, počeo je 28. srpnja i traje do 12. kolovoza. U svakom od turnusa bilo je po 140 gimnastičari i gimnastičara. To su aktivni sudionici, a bilo je i puno gostiju. Odradilo se jako puno tehnički i u trenažnom smislu, u smislu unapređenja pojedinih elemenata, a radilo se jako puno i na povezivanju klubova i jačanju prijateljskih veza. Moramo zahvaliti ljubaznom osoblju Hostela "Karlovac" na svemu što su nam pružili, istaknuo je Šančić.

Kamp već godinama ima međunarodni karakter, a iz godine u godinu sve je veći interes gimnastičara i gimnastičarki za dolazak u Selce.

-Imali smo prigodu družiti se s gimnastičarima i gimnastičarkama iz Austrije i Mađarske, no stalni gosti su nam Slovenci. Ove godine su u kampu klubovi iz Maribora, Ljubljane i Novog Mesta, te ženska juniorska reprezentacija Slovenije, koju vodi izbornik Richard Crnjac, rekao je Šančić.

Slovenski klubovi, ali i čelnici Slovenskog gimnastičkog saveza shvatili su da su u gimnastičkom kampu u Selcu idealni uvjeti za ljetne pripreme. Trener Gimnastičkog kluba "Šiška" i izbornik juniorske ženske reprezentacije Slovenije Richard Crnjac oduševljen je uvjetima u gimnastičkom kampu u Hostelu "Karlovac".

-Ovdje smo već petu godinu, jako smo zadovoljni, organizacija kampa je fantastična, sprave su odlične, sve je super. Naš klub "Šiška" prošao je cijeli svijet s pripremama, ali da je dvorana za treniranje ovako blizu mora to nema nigdje. Ovakvih uvjeta za ljetne pripreme u ovom dijelu Europe nema nigdje, kazao je Crnjac.

Danas je posljednji radni dan u gimnastičkom kampu a u večernjim satima počet će pospremanje sprava, koje će sutra biti vraćene u Karlovac.