Home

Veterani Teniskog kluba "Karlovac" u akciji

Gudelj prvi, Smojver drugi, zajedno pobjednici u paru

20.4.2017.

Najbolji karlovački veterani  Dinko Gudelj i Dario Smojver nastupili su na 6. po redu "Dubrovnik Croatia Seniors Open" u  Cavtatu i ostvarili skoro odličan učinak.

Gudelj je očekivano slavio u konkurenciji igrača iznad 45 godina, dok je Smojver u pet godina starijoj konkurenciji, nakon prošle godine ponovno zaustavljen u finalu. U igri parova karlovački veterani bili su nezaustavljivi. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan Gudelj je lako sa 6:0 6:0 nadigrao Dragana Parapida iz Crne Gore. U polufinalu je sa 6:2 6:1 bio je bolji od još jednog Crnogorca Mome Gazivode, a u finalu se lako obračunao sa 6:1 6:1 s bivšim vaterpolskim reprezentativcem, a sadašnjim trenerom Vaterpolo kluba "Jug CO" Mihom Bobićem.

-Želio sam prije nastupa slijedećeg vikenda u Njemačkoj i starta Bundeslige u konkurenciji +40 odigrati nekoliko mečeva na vanjskim terenima nakon duge zime i igre po balonima. Natjecanje nije bilo prejako kao što sam i očekivao, ali su ga vremenski utjecaji i uvjeti učinili zanimljivim. Često izlazak na vanjske terene zna biti teži od očekivanog i zato mislim da sam donio pravu odluku nastupom na ovom natjecanju prije zahtjevnih mečeva u Bundesligi, rekao je Gudelj.

Inače Gudelj u Njemačkoj nastupa za SC "Hoerstel", koji se nalazi blizu Dortmunda, a uz njega boje istog kluba brane i bivši slovenski reprezentativci i Gudeljovi znanci iz mladih dana Marko Por i Borut Urh, te Francuzi Rodolphe Gilbert i Olivier Moers. U ovom najjačem natjecanju Dinko Gudelj je jedini hrvatski predstavnik, a možebitni protivnici će mu biti mnogobrojni bivši profesionalci kao što su Nikolas Kiefer, StefanKoubek i Munoz Hernandez. Konkurencija +50 u kojoj je nastupio drugi karlovački predstavnik Dario Smojver po mnogima bila je najjača. Smojver je u prvom kolu sa 6:3 6:1 bio bolji od Crnogorca Zvonka Usanovića da bi nakon toga slavio sa 6:2 6:0 u srazu sa Nikolom Lazarevićem iz Srbije. U polufinalu sa 7:5 2:1, predaja, bio je bolji od Austrijanca Michaela Sulzbachera, revanširavši mu se tako za prošlogodišnji poraz u Opatiji. U finalu je od Smojvera bio bolji Goran Janićijević iz Srbije sa 6:4 6:3.

-Nisam se najbolje privikao na drugačije lopte, ali mislim da sam za početak sezone odigrao solidan turnir. Odigrao sam četiri solidna meča bez prevelikih oscilacija, a to mi je i bio cilj. Naravno da mi je žao što sam ponovno poražen u finalu, ali mislim da sam ove godine prikazao puno bolju igru. Sezona je tek pred nama, kazao je Smojver.

U igri parova Gudelj i Smojver u tri seta sa 6:2 4:6 6:2 bili su bolji od Njemačke kombinacije Michael Rohde i Markus Thomas. Ovo tenisko natjecanje u režiji Tonija Kovačevića odlično je organizirao Teniski klub "Cavtat".