Home

Za Nogometni klub "Karlovac 1919" jesen je bila tmurna i siva

Sanjin Lucijanić: Odgovornost je na svima u klubu

6.12.2017.

Nogometaši "Karlovca 1919" završili su jesenski dio prvenstva Četvrte nogometne lige Središte Zagreb na jedanaestom mjestu prvenstvene ljestvice s osamnaest bodova. To je za klub velike tradicije, koji je bio i prvoligaš, loš rezultat. Trener Sanjin Lucijanić smatra da su za loš rezultat odgovorni svi u klub.

-Klub čine logistička podrška, igrački kadar i treneri, ako samo jedan segment zakaže, rezultat je takav kakav je ove jeseni. U našem četvrtoligaškom rangu u svim klubovima plaćaju se najbolji igrači, a kod nas je čisti amaterizam, igrači ne dobiju niti kune, ni za putne troškove. Teško je u takvoj situaciji tjerati igrače da dolaze na treninge i da daju maksimum. Moramo pojačati igrački kadar, a za to je potreban novac. U Zagrebu i šire igra dvadeset naših bivših igrača, koji bi mogli pomoći oko ulaska u viši rang. Od tih dvadeset igrača samo su četiri pod stipendijskim ugovorima. Svi drugi igraju za honorare. Capan i Sopčić igraju u Austriji. Ove jeseni imao sam problema s kvalitetom, ali i s kvantitetom. Za neke utakmice smo se jedva okupili, jer se poklapaju termini seniorskih i juniorskih susreta, kazao je Lucijanić.

Prvi dio jeseni momčad je vodio Krunoslav Pinturić, koji je otišao zbog loših rezultata. Prvu momčad preuzeo je Sanjin Lucijanić, bio je to težak zadatak, a neki su se pomaci vidjeli.

-Ja sam trener, a ne čarobnjak. Od preuzimanja momčadi do danas nisam dobio niti kune, a treninzi su četiri, pet puta tjedno plus utakmice. Čini mi se kao da nitko ne stoji iza kluba. Sada su neki pomaci napravljeni, izabrana je nova uprava od koje se puno očekuje. Nadamo se iskoraku, bilo bi jako dobro, kada bi uprava dovela kojeg od tih dvadeset igrača o kojima sam govorio. S nekoliko tih igrača mogli bi u idućoj sezoni krenuti prema trećeligaškom rangu. Svi klubovi u našoj ligi, pogotovo oni u malim mjestima, plaćaju igrače. Svaki klub ima po nekoliko kvalitetnih igrača, koji nose momčad. Ovo nije dno, moglo bi nam se desiti ispadanje u županijski rang. Ne treba svaljivati krivicu na prošlost, treba se okrenuti budućnosti. Nogometni klub "Karlovac 1919" nisu samo seniori, mi imamo pogon od nekoliko stotina djece, zbog njih treba popraviti uvjete u klubu, rekao je Lucijanić.

U tijeku je zimska pauza u kojoj predsjednik Marin Svetić i vodstvo kluba moraju napraviti iskorak i dovesti stvari u red. Lucijanić je prije odlaska u Saudijsku Arabiju imao dobre rezultate s prvom momčadi, a sada je u situaciji da mora napraviti rezultatski pomak.

-Ne bježim od odgovornosti. Realno nisam mogao više napraviti. Momčad predvode iskusni igrači Matija Štefančić, Boris Veselić, Enes Novinić, Jurica Žitko i Sandi Hudorović. Mnogima je teško shvatiti da smo mi jedini klub u našem rangu natjecanja, koji ne honorira svoje igrače, niti im plaća putne troškove. Kvalitetni igrači moraju se platiti. Javnost od nas očekuje iskorak, to je u redu, ali moraju se neke stvari posložiti, istaknuo je Trener Sanjin Lucijanić.