Home

Što te žulja? Tema: Pušenje u zatvorenom dijelu tržnice

Vi pitate, mi tražimo odgovore

1.3.2018.

Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

Pitanje:

Slušatelj je postavio pitanje i izrazio nezadovoljstvo time što unutar tržnice prodavači puše cigarete što smatraju izrazito nekulturnim, ali i samo pušenje je zabranjeno. Kupci su ogorčeni pa ovim putem pitaju što planirate učiniti po tom pitanju.

Odgovor:

Zahvaljujem na pitanju slušatelja.

I ja sam osobno sa posjetiteljem tržnice otišao na mjesto gdje prodavačica puši koji mi je pokazao kako skrivena cigareta gori na štandu prije par mjeseci. Opomenuli smo dotičnu prodavačicu i našim naplatnicima smo skrenuli pažnju da ako vide nekoga da puši da ga obvezno izbace iz zatvorenih prostora tržnice.

Očito je da normalan i ljudski pristup ne funcionira kod ljudi i još jednom se potvrđuje sebičnost i neuviđavnost ovisnika o nikotinu koji  uvijek gledaju samo na sebe. Ja kao nepušač zgrožen sam takvim ponašanjem i primitvizmom pojedinaca i pozivam slušatelja koji je s pravom nezadovoljan da pozove inspekciju koja će naplatiti kaznu. Ukoliko OTP Tržnica d.o.o. dobije kaznu kao pravna osoba koja upravlja objektom tržnice trajano će raskinuti ugovor sa dotičnim prodavačem. Vjerojatno će tada shvatiti što znači zabrana pušenja u zatvorenim prostorima.

I još samo za kraj potpuno podržavam inicijativu da se zabrani pušenje u svim zatvorenim prostorima počevši od kafića, pa neka oni cupkaju na hladnoći vani kao u svim normalnim državama EU, a ne da mi budemo pasivni pušači i smrdljivci zbog njihove ovisnosti.

Srdačan pozdrav,

Niko Pervan

Direktor