Home

Što te žulja? Tema: Vojarna Luščić

Vi pitate, mi tražimo odgovore

21.6.2018.

Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji ŠTO TE ŽULJA? na Prvom karlovačkom

Pitanje:

Stanovnik sam Jamadola pa svaki dan gledam vojarnu na Luščiću. To je u raspadnom stanju, znam da će jednog dana biti srušeno i to meni ništa ne smeta, ali smetaju me ploče od azbesta, njih par tisuća kvadrata koje tamo stoje. To je grozno za sve nas. Što će se po tom pitanju poduzeti jer nas to truje, djecu, vrtove. Bolje da skinu ploče i odvezu i neka ostanu zidovi. Molim nadležne da pokušaju naći načina da se to ukloni.

Odgovor:

Svjesni smo problema koji nastaje otpuštanjem čestica azbesta u okoliš. Prema istraživanjima azbest je puno opasniji u zatvorenim prostorima nego na otvorenom, što nikako ne umanjuje opasnost koja prijeti s krovova koji su pokriveni pločama s azbestom, a koji su opasni ukoliko su oštećeni te dolazi do otpuštanja čestica azbesta uslijed jakog vjetra.

Svjesni smo javnozdravstvenih problema koji nose napušteni objekti i neuređene površine, stoga na području vojarne Luščić redovito provodimo mjere deratizacije i dezinsekcije.Vojarna Luščić nije u vlasništvu Grada, već mu je dana „na čuvanje“. Vjerujemo kako će se trajno rješenje ubrzo pronaći.

Grad Karlovac