Home

Dekanove nagrade za 22 studenata

Glavni kriterij bile su ocijene, a tražila se prosječna ocjena najmanje vrlo dobar

16.4.2018.

Dvadeset i dvoje studenata Veleučilišta u Karlovcu dobilo je danas Dekanove nagrade. Kako je naglasio dekan Branko Wasserbauer, ovo je prvi put da su nagrade dodijeljene po novim kriterijima.

- Ove smo godine odlučili da kroz naš informatički sustav, koji nam moguću je da možemo pratiti uspjeh studenata  odredimo kriterije, relativno visoke, i da kroz te kriterije nagradimo samo one studente koji su te uvjete zadovoljili. Ocjena mora biti prosječna vrlo dobar i mora biti 55 ECTS bodova, ukupno 60, jer želimo dati dodatnu težinu dekanovoj nagradi, zbog samog Veleučilišta u Karlovcu, pojasnio je Wasserbauer.

Čestitajući nagrađenima, Wasserbauer  ih je pozvao da i nakon diplome ostanu u kontaktu s Veleučilištem, kroz udrugu diplomanata Veleučilišta. Oni koji su danas nagrađeni dobilli su na prijedlog njihovih mentora knjige, a diplomu dekana koju e moći kasnije priložiti uz svoj CV te već dobro poznate proizvode Odjela prehrambene tehnologije – sir i pivo.  

Među nagrađenima je i Milica Vulin studentica treće godine stručnog studija strojarstva. Kako je rekla sve je više djevojaka koje odlučuju upisati studij strojarstva, no iako tražen studij, mnogo onih koji ga upišu ne završe ga.

- U prvoj godini krenulo nas je negdje 90-ak, a sada nas je, u mom smjeru konstrukcija, ostalo 15. Završila sam srednju ekonomsku školu, ali ipak sam odlučila upisati strojarstvo. Možda nastavim dalje studij, a nakon studija želja mi je da radim u nekoj karlovačkoj firmi, nadam se da ću tome uspjeti, kazala je Milica.  

Toni Markanović, iz Kutine, student je pete godine specijalističkog studija sigurnosti i zaštite. Naglasio je da bi svakako preporučio Veleučilište kao dobar izbor za nastavak školovanja. Nagradu je zaslužio sjajnim ocjenama.

- Ocijene su u principu vrlo dobar i odličan, do njih sam došao zalaganjem trudom i učenjem. Tražim posao u struci, trenutačno to ne radim, ali nadam se da će mi ovo omogućiti nešto gdje ću se pronaći. Specijalizirao sam se za zaštitu na radu, rekao je Toni dodavši da je u pet godina koliko studira u Karlovcu primijetio stalni rast u kvaliteti rada Veleučilišta.