Home

Karlovačka županija darovala nekretnine Trgovačko-ugostiteljskoj školi

Ukupna površina nekretnina iznosi 2.562 m2

6.2.2018.

Župan Damir Jelić i ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske škole, Damir Pleša, potpisali su danas ugovor o darivanju zgrade škole i pripadajućih nekretnina ukupne površine 2.562 m2 navedenoj školi u vlasništvo.  Procijenjena vrijednost darovanih nekretnina iznosi osam milijuna kuna, a one obuhvaćaju školu, dvorište, zgradu mješovite uporabe, trafostanicu i gospodarsku zgradu.

Prilikom potpisivanja ugovora, ravnatelj Pleša je izjavio:

-Ovim potpisivanjem ugovora konačno smo uspjeli riješiti problem koji školu tišti od dana kada je došla u ove prostore, tako da smo nakon 20 godina napokon  i vlasnici prostora. Time škola dobiva jednu podlogu gdje možemo kvalitetno nastaviti obrazovati učenike, a sada smo u prilici i napokon se samostalno početi javljati i aplicirati na europske fondove za povlačenje sredstava, istaknuo je Pleša. Ujedno je naveo kako će prvi natječaj na koji će se javiti biti onaj za energetsku obnova zgrade koji je nedavno objavljen.

Župan Damir Jelić naglasio je kako je kadar koji i rukovodi i djeluje u ovoj školi prepun ideja o tome kako oplemeniti prostor, te  kako iz toga prostora dolaze i odlaze oplemenjeni ljudi koji mogu stvarati unutar našega grada i županije vrijednosti koje su potrebne.

-Najveća i najteža zapreka u bilo kakvom povlačenju novca iz bilo kakvog fonda danas je završena i najavio bih da zajedničkim snagama nećemo ovdje ni stati. Gledamo Trgovačko-ugostiteljsku školu kao jedan od jakih faktora kako odgoja i obrazovanja djece, tako i prostora koji udahnjuje  dušu u prostor karlovačke Zvijezde pa se nadamo uskoro da ćemo u ovim prostorima razgovarati o još nekim darovanjima koje bi ovog puta Republika Hrvatska odaslala prema školi, a u ovom trenutku nije nikakva tajna da želimo kabinetsku nastavu širiti izvan ovih prostora. Sada ovo smatrajte temeljem, a nadogradnja kreće uskoro, poručio je Jelić.