Home

Naši vatrogasci pomažu poplavljenim Zadranima

Na dislokaciji je trenutačno 27 vatrogasaca iz naše županije

12.9.2017.

Još jedan interventni vod vatrogasaca iz Karlovačke županije upućen je jutros oko četiri sata na izvanrednu dislokaciju u Zadarsku županiju, kako bi pomogli u otklanjanju posljedica poplava u samom Zadru.   

Interventni vod broji 18 vatrogasaca, a otišli su sa šest vozila  i opremljeni s 30 pumpi za ispumpavanje i ostalom opremom za intervencije u poplavama. Vatrogasce s područja naše županije koji u ovakvim intervencijama imaju puno iskustva, vodi zapovjednik smjene u JVP Karlovac Marijo Luketić.

- Stigli smo u Zadar u 7.30 sati i upućeni smo u hotel Zadar gdje pumpamo vodu. Tu smo zamijenili kolege iz Ličko-senjske županije. Ovo je prvi punkt na kojem radimo i čekamo da nas dalje rasporede, rekao je Luketić.  

Na ovu izvanrednu dislokaciju otišlo je 14 vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice grada Karlovca, dvojica iz Područne vatrogasne zajednice Ogulin te po jedan iz vatrogasnih zajednica Duge Rese i Barilovića.

U Zadru su još jučer intervenirali karlovački i ogulinski profesionalni vatrogasci koji su od 7. rujna na redovitoj dislokaciji u Državnoj intervencijskoj postrojbi u Šibenik. Oni su sudjelovali i u gašenju velikog požara na području Omiša, a onda su i oni upućeni u Zadar, kako doznajemo od  Rolanda Puljaka, zapovjednika smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Karlovac.

- Po pozivu smo išli pomoći ljudima koji su nastradali u gradu Zadru. To je uglavnom pumpanje vode iz podrumskih prostorija, iznošenje stvari iz garaža i podruma. Sinoć smo došli u Zadar, sada se vraćamo za Šibenik jer nam je došla smjena, a vjerojatno ćemo biti upućeni natrag u popunu, kazao je Puljak.  

Uz 18 vatrogasaca na upućenih na izvanrednu dislokaciju u Zadar, petorica su u Šibeniku, te još dvojica na redovitoj dislokaciji na otoku Lastovu. Danas u prijepodnevnim satima još su dodatno dvojica vatrogasaca upućeni za Zadar gdje će se pridružiti kolegama. Ukupno je na dislokaciji 27 vatrogasaca iz naše županije.