Home

Održana sjednica Gradskog vijeća Duge Rese

Gradonačelnik Boljar tek danas odgovorio pa prozivke HDZ-ovog vjećnika Grčića

9.2.2018.

Aktualnim satom počela je današnja 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Duge Rese. Uobičajeno vijećnici su gradonačelniku, njegovim zamjenicima, pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki postavljali pitanja vezano za gradsku komunalnu infrastrukturu, kao što je javna rasvjeta, popravak ili izgradnja prometnica, stanje vodocrpilišta u Novigradu, uređenje autobusnih stajališta, izgradnja dječjeg igrališta, čišćenje snijega na parkiralištima te dugogodišnji problem koji još nije riješen, a tiče se prilazne ceste do Duge Rese na izlazu s auto ceste u Novigradu, jer kako se moglo čuti, od Mađarske pa do Metkovića svi izlazi s auto cesta su spojeni i adekvatno obilježeni osim ovog dugoreškog.

Vijećnik HDZ-a Zlatko Grčić ponovno je tražio odgovor gradonačelnika Tomislava Boljara, na pitanje koje mu je prošli tjedan uputio u otvorenom pismu, koje su prenijeli svi mediji, a u kojem Grčić proziva Boljara za nedolaske na sastanke u Karlovačku županiju na predstavljanje županijskih projekata važnih za Dugu Resu, na koje je Boljar tek danas odgovorio.

- Pitate me zašto nismo bili na predstavljanju projekata? Imali smo obaveza, odgovara Boljar i dodaje da ono što je najvažnije je to, da svi projekti koji su važni za Dugu Resu uvršteni su u Plan od 407 projekata. Zamjerate mi što se nisam medijski eksponirao na predstavljanju, no moram podsjetiti da smo mi podržali ove projekte i ponavljam da sam mogao, sigurno bi i taj dan bio na tom važnom događaju. Naglasit ću još jednom, zajedno sa županom Jelićem i svim ravnateljima obišli smo teren, vidjeli probleme i dogovorili načine rješavanja i uvrštavanja "Plan 407", pa jedini "krimen" koji mi stavljate na teret je moj nedolazak na medijsko predstavljanje istih, koje apsolutno podržavamo, zaključio je ovu temu gradonačelnik Boljar.

Isto tako, oporbenog vijećnika Grčića zanimalo je zašto je bez natječaja u dugorešku Čistoću zaposlena Martina Bežan.

Gradonačelnik je rekao da je sve u skladu sa zakonom te da je prije svega kod zapošljavanja presudila struka.

- Moj cilj prije svega je građanima Duge Rese osigurati što jeftiniju i kvalitetniju uslugu koju pruža gradska tvrtka Čistoća. Jedini način da se u tvoj tvrtki nabavi kvalitetna oprema i strojevi koje ćemo morati imati, ako želimo odvajati kućni otpad je korištenje raznih kredita kroz natječaje koji će svima koji imaju spremne projekte biti na raspolaganju za oko dva mjeseca. Iz kreditnih linija HABORA, nadamo se nabaviti nove kamione, kompostere, osigurati sredstva za pogrebno poduzeće te da preko Stambenog možemo sugrađanima ponuditi još neke usluge, kaže Boljar. Iz svega što sam rekao, jasno je vidljivo da je moj jedini cilj struka, odnosno osoba koja će sve to moći odraditi i napraviti, te hoćemo li se u danom trenutku moći prijaviti prijaviti na sve natječaje kad se raspišu.

Naglašavam još jednom, meni kao gradonačelniku, jedina bitna stvar koja me zanima je ta, je li osoba stručna i je li sve provedeno u skladu sa zakonom, a u ovom slučaju svi kriteriji su zadovoljeni, izjavio je gradonačelnik.