Home

Otvoren natječaj za EU nagradu za mlade "Karlo Veliki"

Projekti se prijavljuju do 29. siječnja

12.1.2018.

Europski parlament i Zaklada međunarodne nagrade „Karlo Veliki” iz Aachena, svake godine pozivaju mlade osobe od 16 do 30 godina starosti, iz svih država članica EU-e da prijave projekte koji su namijenjeni mladima i koji aktivno sudjeluju u razvoju Europe, za EU nagradu „Karlo Veliki”.

Projekti se mogu prijaviti pojedinačno ili u skupini a trebali bi promicati razumijevanje na europskoj i međunarodnoj razini, poticati stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te nuditi konkretne primjere suživota Europljana u jednoj zajednici iz područja sporta, umjetnosti i kulture.

Na natječaj se mogu prijaviti projekti koji su započeli prošle i završili do 29. siječnja ove godine ili koji su još u tijeku, dakle ne mogu se prijavljivati projekti koji su tek započeli ili se tek planiraju.

Nagrada za najbolji projekt iznosi 7.500 E, druga 5.000 E, treća 2.500 EUR, a dio nagrade za tri najbolja projekta uključuje i posjet EU parlamentu u Bruxellesu ili Strasbourgu. Isto tako, po jedan predstavnik svakog od 28 nacionalnih dobitnika bit će pozvan u Aachen kako bi sudjelovao na svečanoj dodjeli prestižne međunarodne nagrade „Karlo Veliki”. Rok za prijavu je 29. siječnja 2018. godine.

Sve informacije i detalji vezani za ovu nagradu nalaze se na web stranici EU parlamenta i na web stranici LAG-a Vallis Colaips.