Home

Pobjednik Dječji vrtić "Duga Resa"

16. olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije

16.5.2017.

Zajednica sportova Karlovačke županije organizirala je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu 16. olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bila je Karlovačka županija. Nakon svečanog mimohoda mališana iz osam županijskih dječjih vrtića, održana je svečanost otvaranja natjecanja. Djeci je podršku dao i predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl.

-Ovaj olimpijski festival u sklopu je olimpijskog pokreta "I ja ću biti olimpijac". Prije tjedan dana sprovedeno je gradsko natjecanje, a ovo je bilo natjecanje na razini Karlovačke županije. Nastupilo je osam vrtića, a u svakoj ekipi bilo je oko četrdeset mališana, pa se ukupno natjecalo oko tristo djevojčica i dječaka. To je jedan dobar projekt, koji od djetinjstva djecu uči sportu i privikava ih na natjecanja, na pobjede i gubitke, a to ih jača i snaži, kazao je Želimir Feitl.  

U ime pokrovitelja Karlovačke županije 16. olimpijski festival dječjih vrtića otvorio je zamjenik župana Josip Šafar. Zatim su sudionici olimpijskog festivala položili olimpijsku zakletvu, podignuta je zastava i zapaljena baklja. Djeca su se natjecala u nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj i bacanju loptice. Po završetku natjecanja održana je svečanost podjele medalja i pehara. Nagradu za fair play dobio je Dječji vrtić Tintilinić. Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Dječji vrtić Duga Resa s 85 bodova, drugi je bio Dječji vrtić Gaza s 59 bodova i treći Dječji vrtić Grabrik 1 s 53 boda. Natjecanje je zatvorila privremena pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, sport i informiranje Marija Medić.