Home

Počeo tjedan tradicijske kuhinje

"trad.food week" u osam restorana diljem Karlovačke županije

13.11.2017.

Na poziv Turističke zajednice Karlovačke županije odazvalo se je osam renomiranih restorana iz županije u kojima će se tijekom ovog tjedna jako dobro jesti, odnosno kako nam je izjavila direktorica TZ Karlovačke županije Dina Begić, jest će se isključivo domaća jela, spremljena od sezonskih namirnica, koje su proizvedene u našim poljima.

"trad.food week" ili tjedan tradicijske kuhinje ovaj tjedan održavat će se u osam restorana na području Karlovačke županije, s ciljem pozicioniranja tradicijske gastronomije i kreiranja imagea prepoznatljivosti naših tradicijskih jela, koja u turističkoj ponudi imaju sve značajniju ulogu. Činjenica je da se gastronomija našeg kraja sve više okreće tradiciji s posebnim naglaskom na korištenje svih lokalno proizvedenih namirnica.

Tim povodom došlo je do organizacije ovog tjedna tradicijske kuhinje, koji se održava od danas do 19. studenog, a u kojem će biti zastupljene sezonske namirnice, kao što su bundeve, buče, kiselo zelje, palenta, divljač i gljive, od deserta to će biti slastice od kestena i razne štrudle. Restorani koji sudjeluju su "DP" iz Zvečaja, restoran Gradina i hotel Josipdol, hotel Frankopan iz Ogulina, hotel Amarilis, restoran Žganjer, restoran Kristal i Turistički centar Mirjana u Slunju, a tako spremljena jela nuditi će po pristupačnim cijenama.

U sklopu trad.food week-a održat će se dvije besplatne gastro radionice. Prva će biti održana u četvrtak 16. studenog u bistrou Kastel na Starom gradu Dubovcu, od 18 do 20 sati, s temom

"Tradicijske slastice na drugačiji način", a druga radionica počinje u isto vrijeme, ali u petak, 17.studenog u restoranu Gradina u Josipdolu. Tema ove besplatne radionice je "Lokalnim namirnicama do jačeg imuniteta". Na obje radionice Turistička zajednica Karlovačke županija poziva građane željne znanja, da se odazovu i nauče nešto novo vezano za lokalnu gastronomiju, odnosno da primjene svoje vještine ali ovaj put bazirane na loklanim namirnicama.