Home

Potpisuje se peticija za bolju opskrbu električnom energijom u Bosiljevu

Kupite si agregat, mještanima poručili iz HEP-a

12.9.2017.

Peticija za bolju opskrbu električnom energijom u općini Bosiljevo potpisivat će se naredna tri dana, od danas 12. rujna, u vremenu od 8 do 10 sati ispred restorana "Bosiljevo" u Bosancima.

Organizator, Građanska inicijativa za otklanjanje problema napajanja električnom energijom na području Bosiljeva, poziva sve stanovnike, udruge, političke stranke, vlasnike malih i mikro poduzeća i vlasnike nekretnina da se odazovu akciji i na taj način upoznaju širu javnost sa svojim dugogodišnjim problemom te nadležene potaknu na rješavanje istog.

Kap koja je prelila čašu, razljutila i razočarala mještane Bosiljeva i potaknula na potpisivanje peticije je zadnji odgovor koji su dobili u HEP-u, nakon mnogobrojnih privatnih poziva vezanih na učestale nestanke struje.

Naime, iz HEP-a im je odgovoreno da zbog malog broja stanovnika Zagreb nije zainteresiran za proširenje električne mreže u Bosiljevu te da bi spasili kućanske aparate, nabave agregate.

A tri su osnovna razloga ove peticije.

Prvi je velika materijalna šteta aparata i elektroničke opreme koju trpe kućanstva, trgovine, obrti, restorani i ostali privredni subjekti stalnim nestancima struje.

Drugi i najvažniji razlog je sve češće iseljavanje mladih obitelji s djecom, koje se sigurno neće vratiti u ovu sredinu u kojoj nemaju nikakve uvjete za pokretanje bilo kakvog privatnog posla.

I treće, pored toga što se je s područja Bosiljeva u proteklih šest godina trajno iselilo od 50 do 60 osoba, tragičan je i podatak što ga napuštaju i potencijalni investitori, rekla nam je Anka Perić, vlasnica nekretnine, bivša, potencijalna i potencijalna buduća investitorica u općini Bosiljevo.

Perić kaže, kako su pored mještana apelirali i tražili da ih u potpisivanju peticije podrži lokalna zajednica, odnosno političke stranke, u ovom slučaju HSS i HDZ, te da upute svoje članove na potpisivanje.

Podsjećamo, peticija za bolju opskrbu električnom energijom na području općine Bosiljevo, potpisuje se 12.,13., i 14. rujna, od 8 do 10 sati ispred restorana Bosiljevo.