Home

Šesti rođendan Zavoda , rezultati izvanredni

Antica: Ekipa koja radi od 2011. godine u Zavodu postavila je kompletan sustav na dobre osnove

5.12.2017.

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije danas slavi šesti rođendan. Kako i priliči za rođendan su u ovo predblagdansko  vrijeme dobili i dar Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu,  i to model za vježbanje kliničkih vještina. Lutku koja simulira sva stanja pacijenta  i na kojoj se uči darovala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu primarijus dr. Maja Grba Bujević.

-To je vrijedan jubilej, šest godina nije malo, pogotovo kad se pogledaju rezultati koje je postigao Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Rezultati su izvanredni, dakle  Zavod visokim standardom pruža usluge hitne medicine i zbrinjava hitne pacijente. Radi i iskorak koji se posebno cijeni i to u edukacijskom dijelu. Posebno je važno da se edukacije rade baš u ovom  Zavodu gdje se educiraju i ljudi iz hitnih službi  iz drugih županija, pa je to ujedno i dodatna vrijednost ovom Zavodu što drugi baš i nemaju, ističe Grba Bujević.

Vrijednost modela za vježbanje kliničkih vještina  je oko 200 tisuća kuna. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije  Nikša Antica je na prigodnoj svečanosti upriličenoj povodom šestog rođendana  kazao.  

-Ekipa koja radi od 2011. godine u Zavodu postavila je kompletan sustav na dobre osnove. Na nama je da od svih dobrih stvari sustav još više poboljšamo kako bi radio na još višoj razini. Trenutno u Zavodu radi sto djelatnika, a o planovima Antica kaže.

-U tijeku su dva natječaja za 10 liječnika  i 15 medicinskih tehničara. Planiramo da sa Novom godinom krenemo s punom mrežom  hitne medicine onako kako je to predviđeno, pa tako i u Vojniću. Vojnić ima svoj tim, ali zbog nedostatka prostora mora biti na relaciji Vojnić - Karlovac što nije primjereno zbog standarda. U pregovorima smo s Državnim uredom za stambneo zbrinjavanje za jednu lokaciju, a ima još jedna u vlasništu Doma zdravlja Vojnić. No, još nismo precizirali kojom će se dinamikom rješavati imovinsko pravni odnosi.

Govoreći o projektu Regionalnog edukacijskog centra Antica je rekao.

-Njegova procijenjena vrijednost je tri milijuna kuna s energetskom obnovom i opremom. U tijeku prvog kvartala iduće godine kada budemo projekt  prijavljivali na natječaj  Ministarstva graditeljstva znat ćemo točan i precizan troškovnik.

Čestitke u povodu šestog rođendana Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije uputili su zamjenice gradonačelnika i župana Andreja Navijalić i Vesna Hajsan Dolinar te HDZ-ov  saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.