Home

Svečano obilježen završetak razminiranja uz rijeku Tounjčicu u općini Tounj

Razminirana je ukupna površina od 89.960 kvadratnih metara

11.7.2018.

Svečanost predaje potvrde o isključenju iz minsko-sumnjivog prostora područja "Površine uz rijeku Tounjčicu" održana je danas na lokaciji uz rijeku Tounjčicu u općini Tounj.
Svečanosti su nazočili ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, sa suradnicima, predsjednica Upravnog vijeća HCR-a Đurđa Adlešić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AMCHAM) Andrea Doko Jelušić sa suradnicima i predstavnicima donatora, zastupnik u Hrvatskom saboru Tomislav Lipošćak, načelnik Općine Tounj Ivica Sopek te zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, sa suradnicima.
Riječ je o projektu razminiranja obale rijeke Tounjčice, ukupne površine od 89.960 kvadratnih metara, za čije su razminiranje prikupljena sredstva na humanitarnoj večeri "Večer za sigurne korake", u organizaciji AMCHAM-a i Veleposlanstva SAD u Republici Hrvatskoj, u studenom 2016., u kojoj je i Karlovačka županija sudjelovala u iznosu od 350 tisuća kuna vlastitih sredstava. Ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan uručio je tom prigodom Potvrdu o razminiranju zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar. Sudionici su potom obišli teren koji ovim razminiranjem nudi značajan turistički potencijal.