Home

Svečano otvorena nova dvorana za vjenčanja u Radićevoj ulici

u uređenje interijera uloženo je više od 60 tisuća kuna

5.12.2017.

Nakon što je Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji preuredio prostor i preselio dvoranu za vjenčanja iz Vraniczanyeve ulice u Radićevu 3, ona je u utorak i svečano otvorena. Predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić tom prilikom naglasila je kako je dosadašnja dvorana za vjenčanja u Vraniczanyevoj ulici bila u zakupu gotovo 14 godina, te kako nije bilo racionalno plaćati zakup za prostor koji se koristi jednom ili najviše dva puta tjedno. Stoga je zahvalila Ministarstvu državne imovine koje im je ovaj prostor dodijelilo na korištenje. Ured državne uprave, kako je navela,  u uređenje interijera uloženo je više od 60 tisuća kuna, a radovi su obuhvaćali bojanje i uređenje zidova, postavljanje potpuno novih elektroinstalacije, a postavljen je i video nadzor. Također, ovaj prostor od 110 m2 je za razliku od nekadašnjeg veći, ima i sanitarni čvor, a povoljniji je i jer se nalazi u pješačkoj zoni i uokolo ima nekoliko parkirališta, te će za građane biti i znatno pristupačniji.

-Zbog svrhe kojoj prostor služi, ja ga se usuđujem nazvati dvoranom sretnih trenutaka budući će se ovdje činom sklapanja braka dokumentirati najsretnija i najsvečanija razdoblja života naših sugrađana. Na ovaj način, nadam se da će se Radićevoj ulici kao nekad najvažnijoj i najživopisnijoj ulici grada vratiti duh, vedrina i toliko željena revitalizacija stare jezgre, naglasila je između ostalog Pavlačić. Dodala je i kako sukladno potrebama, prostor može poslužiti i za druge svrhe poput predavanja, za kolegije i manje konferencije.

Gradonačelnik Damir Mandić također je izrazio zadovoljstvo novim prostorom istaknuvši kako će oni koji budu dolazili imati besplatno parkiranje na Strossmayerovom trgu, a što je također jedna dodana vrijednost.  Podsjetio je i kako valja imati na umu kako su svi prostori u Radićevoj ulici koji su u vlasništvu Grada puni, dok oni koji su prazni su u vlasništvu države, naglasivši kako je država ovdje odradila dobar posao jer je svoj prostor stavila u funkciju.

-Htio bih da ovaj prostor zaista bude prostor zadovoljstva i sreće i svima onima koji ubuduće budu ovdje sklapali brak želim puno obilja, zdravlja i sreće, a onima koji budu ovdje radili da će imati puno bolje uvjete za rad, poručio je Mandić.

Župan Damir Jelić rekao je kako je sretan zbog ovog projekta te ujedno izrazio zahvalu i Ministarstvu kulture i konzervatorima budući se radi o objektu u Zvijezdi koja je pod zaštitom.