Home

U Karlovcu napadalo 10 cm novog snijega, u Slunju 30 cm

Sve ekipe Zimske službe na terenu

13.2.2018.

S novim tjednom stigle su i nove oborine. Snijeg od jučer poslijepodne neumorno pada. U Karlovcu je tako palo 11 cm novog snijega, u Ogulinu 23 cm, a najviše u slunjskom kraju, čak 30 cm novog snijega.

Oblačno sa susnježicom i snijegom prognoza je za danas. Sve ekipe Zimske službe Zelenila angažirane su na čišćenju nogostupa, šetnica, biciklističkih staza, stepeništa i mostova na području grada. Prve se čiste površine ispred vrtića, škola i bolnica. Budući da se narednih dana najavljuju niske temperature iz Zelenila obavještavaju kako će se posipavati sol, kazao nam je glasnogovornik Zdenko Živčić.

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojedinim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme, savjetuju iz HAK-a.