Home

U Razvojnom centru priželjkuju mlade poduzetnike iz područja visokih tehnologija

Predstavnici županijske i gradske Zajednice tehničke kulture upoznali se s radom Razvojnog centra

14.11.2017.

U Županijskoj komori Karlovac danas je predstavnicima karlovačke gradske i županijske Zajednice tehničke kulture predstavljena djelatnost Razvojnog centra za poduzetnike, koji djeluje pri Komori.

Naime, objavljen je Javni poziv za buduće korisnike Razvojnog centra, a predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman mišljenja je da bi se upravo među entuzijastima koji se bave tehnikom mogli naći novi korisnici.

- S obzirom da je Razvojni centar namijenjen prvenstveno visokotehnološkim tvrtkama, inovativnim mladim stručnjacima, mislimo da je baza koju zastupa tehnička kultura, a to su informatičari, robotičari i ostale njihove sekcije, potencijalno vrlo dobar budući korisnik ovih naših usluga. Naime, mi smo zaista htjeli omogućiti tim mladim ljudima da kroz naš Razvojni centar iskoriste potpuno besplatni smještaj u ovim vrlo dobro opremljenim i uređenim prostorima da bi počeli svoje poslovne karijere. Osim toga, pomažemo im u osiguravanju bespovratnih sredstava, tako da praktično mladi poduzetnici s dobrim idejama mogu nekoliko godina početi stvarati i kreirati svoje proizvode u normalnom okruženju, da imaju osnovne egzistencijalne svari riješene, naglasio je Kuzman

Predsjednik Županijske komore Karlovac dodaje da su u Razvojnom centru dobrodošli svi mladi poduzetnici s inovativnim idejama.  

- Mi naravno želimo da to bude iz visokih tehnologija, no  bit će dobrodošli svi oni koji imaju neki proizvod koji bi aktivirao resurse iz naše županije. Tu se misli i na turističke resurse, a upravo takav jedan projekt nam se i približava ovih dana. Želimo da industrije koje imamo ovdje budu zastupljene, da se sve to skupa poveže i da se taj jedan zajednički cilj postigne da se Karlovačka županija razvija kao industrijska regija što je zapravo i danas, rekao je Zlatko Kuzman.