Home

Valamar Riviera predstavila mogućnosti sezonskog zapošljavanja

Živković: Nedostaju nam osobe ugostiteljskih usmjerenja

8.2.2018.

Triedesetak nezaposlenih osoba danas su imali mogućnost doznati  kako dobiti sezonski posao u turizmu s najboljim uvjetima, na Danu otvorenih vrata Valamar Riviere iz Poreča.

-Valamar Riviera svake godine tijekom proljetnih mjeseci obilazi zavode za zapošljavanje gdje organiziraju susrete s kandidatima zainteresiranim za sezonsko zapošljavanje. Ovim putem predstavljaju uvjete koji se nude kandidatima i da oni vide gdje se može raditi i koje mogućnosti prvo zapošljavanja, a kasnije ugovaranje nekih dužih angažmana i u konačnici ugovora na neodređeno te mogućnosti koje kompanija pruža nakon što se počne s radom, kaže Maja Živković iz ljudskih potencijala Valamar Riviere.

-Nedostaju nam osobe ugostiteljskih usmjerenja: konobari, slastičari, kuhari, pomoćno osoblje u kuhinji i restoranima, zatim osoblje u domaćinstvu, spremačice, sobarice kao i osoblje na recepciji. Trenutno nam treba na novootvorenim radnim mjestima 600 osoba. Inače, tijekom ove turističke sezone planiramo zaposliti ukupno 6.500 zaposlenika.

Valamar Riviera kao lider u odmorišnom turizmu i vodeća kompanija u hrvatskom gospodarstvu  ove godine će zapošljavati u 30 hotela i 15 kampova koji su smješteni u Poreču, Rapcu i Dubrovniku te na otocima Krku i Rabu. Interes za zapošljavanje je jako velik, tako da je prošle godine u Rapcu gdje je otvaran novi resort i traženo novih  1.200 osoba, bilo prijavljeno čak pet tisuća zainteresiranih. Među tražiteljima posla bila je i Danijela Jurčević.

-Elektrotehničar sam po zanimanju i već dugi niz godina sam nezaposlena. Ovo je prvi put da sam pozvana na razgovor. Majka sam šestero djece, tako da nisam ni mogla do sada raditi. Vidjet ću što biti. Voljela bih raditi kao sobarica na moru, bilo gdje.